Over Meindert Jan

Over Meindert Jan

Waarom werkt iets wel of werkt iets niet? Die vraag houdt mij constant bezig. Ik neem nooit iets zomaar aan. Niet alleen doordat ik een tikje eigenwijs ben, maar vooral door mijn nieuwsgierigheid.

Als kind verveelde ik me snel met “gewoon” speelgoed. Terwijl de rest van de klas zich amuseerde met knutselen en bouwen met blokken, schroefde ik de pennen liever uit elkaar. Om vervolgens uit te vinden hoe het weer in elkaar moest. De juf gaf mijn ouders een wijs advies: geef Meindert Jan een oude radio in plaats van Lego.

Eigenlijk werkt het voor mij nog steeds zo. Het onderzoeken van energie- of klimaatvraagstukken tijdens mijn werk, geeft mij voldoening. Hoe meer raakvlakken met verschillende disciplines, hoe liever het mij is. Het mag wel een beetje complex. En het mooie is: er is altijd een logische oplossing.

Technische praktijk en theorie komen bij mij samen. Doordat ik begon met mbo werktuigbouwkunde weet ik hoe je technische installaties met je handen maakt. Dat haal ik niet uit een boekje. Later groeide mijn interesse in het adviseren in  techniek en verdiepte mij verder in human engineering op het hbo.

Hierdoor help ik niet alleen de vastgoeddirecteur met een groot project, ook het probleem van de monteur los ik op. Onze woning heb ik bijvoorbeeld bijgespijkerd van energielabel G naar A. Dat lijkt me wel een aardig praktijkvoorbeeld.

Onafhankelijk energieadvies door In2Energie

In september 2017 heb ik (Meindert Jan) de stap gezet. Ik ben zelfstandig, gecertificeerd energie- en installatieadviseur geworden door In2Energie op te richten. De vereiste BRL 9500- certificaten staan op mijn naam, dat was voor mij een voorwaarde. Zo kan ik echt onafhankelijk werken en voldoen aan kwaliteitsnormen.

Er zijn maar weinig kleine of startende bedrijven die zelf gecertificeerd zijn. Ik vind het de moeite en de investering waard. Mijn klanten zoeken een betrouwbare, onafhankelijke adviseur en die krijgen ze nu ook. Het past in mijn filosofie: je doet iets goed of je doet het niet.

NA een aantal jaar zelf alle opdrachten aan te nemen en uit te voeren is In2Energie gegroeid. Met een team van mensen kunnen wij jullie vragen beter beantwoorden en blijven beantwoorden. Iets waar we best een beetje trots op zijn, we zeggen dat alleen niet zo vaak.

Onpartijdig kijk ik naar de feiten en geef advies dat past bij het gebouw en de vraag. Want ik verkoop alleen mijn advies, geen spouwmuurisolatie of verwarmingsinstallatie. Ik weet wat geschikt is voor een pand en bekijk dat vanuit verschillende perspectieven.

Een gebouw moet bouwkundig én installatietechnisch goed zijn. Mijn aandacht gaat daarbij vooral uit naar hoe mensen het pand beleven. Bijvoorbeeld dat werknemers comfortabel werken op kantoor en dat kinderen leren in een goed geventileerd schoolgebouw,

Jarenlange ervaring

Tijdens mijn werk als engineer en energie- en installatieadviseur kreeg ik veel te maken met klachtenonderzoek. Gigantische energieverbruiken, klimaatklachten en storingen in installaties. Ik bekijk het niet alleen vanuit de bouwkundige kant, maar laat ook de techniek en de feiten spreken.

Er zijn raakvlakken met allerlei disciplines. Zo heb ik bijvoorbeeld te maken met rechtszaken, legionellaproblemen, of subsidieaanvragen. Door de jaren heen heb ik veel kennis opgebouwd waardoor ik nu een breed advies geef met goede tips en verwijzingen. De klant bepaalt vervolgens zelf wat hij ermee doet.

Wil je ook meer weten over hoe je gebouwen energiezuinig en comfortabel maakt? Neem contact op voor meer informatie.